ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΙΣΙΝΑΣ

Η έννοια της ισορροπημένης πισίνας

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στη συντήρηση της πισίνας είναι η χημική ισορροπία του νερού. Σε γενικές γραμμές, η κατανόηση του ισοζυγίου ύδατος μπορεί επίσης να είναι μία από τις πιο συγκεχυμένες διαδικασίες συντήρησης της πισίνας. Λόγω της πολυπλοκότητάς του, ορισμένοι νέοι ιδιοκτήτες πισίνας μπορεί να μην γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν για να διατηρούν το νερά της πισίνας ασφαλή, άνετα και χωρίς διάβρωση.

Ασφάλεια

Εάν χρησιμοποιείτε είτε μια πισίνα με βάση το αλάτι που παράγει χλώριο είτε μια βάση δισκίου χλωρίου, τότε το pH σας πρέπει να είναι σωστό. Αν το νερό της πισίνας δεν είναι σωστά ισορροπημένο, τότε το απολυμαντικό χλώριο δεν θα λειτουργήσει και τα βακτηρίδια και τα άλγη θα καταστούν ανθεκτικά.

Άνεση

Η ισορροπία του νερού σας πρέπει να είναι σωστή ή θα επηρεάσει το δέρμα και τα μάτια σας. Το pH δεν πρέπει να είναι πολύ όξινο ή αλκαλικό.

Διάβρωση

Μια μη ισορροπημένη πισίνα μπορεί να είναι διαβρωτική για την επένδυση, τις σκάλες και τον υπόλοιπο εξοπλισμό όπως η αντλία.

Τι σημαίνει ισορροπημένο νερό;

Συνολική αλκαλικότητα

Η συνολική αλκαλικότητα αναφέρεται στο πόσο αλκαλικό είναι στο νερό. Τα ΤΑ και το pH πηγαίνουν χέρι-χέρι. Το υψηλό αλκαλικό νερό οδηγεί σε υψηλό pH. Το χαμηλό αλκαλικό νερό οδηγεί σε χαμηλό pH. Στην ιδανική περίπτωση θα πρέπει να έχει τιμή αλκαλικότητας 100 ppm

Τα επίπεδα pH του νερού της πισίνας

Η διατήρηση των επιπέδων του pH σας στο σωστό εύρος είναι σημαντική για τη διατήρηση του εξοπλισμού και του φινιρίσματος της πισίνας σας ανέπαφη. Το pH αναφέρεται στην οξύτητα ή την κακή ποιότητα του νερού της πισίνας σας. Ένα κατάλληλο επίπεδο pH είναι περίπου 7,2 έως 7,6 σε μια αριθμητική κλίμακα του κιτ δοκιμής pH. 0 έως 7 αντανακλά ένα χαμηλό ή όξινο ρΗ. Από 8 έως 14 σημαίνει ότι είναι αλκαλικό. Το χλώριο θα διαλύεται πιο γρήγορα με χαμηλό επίπεδο pH. Τα υψηλά επίπεδα pH καθιστούν το χλώριο ανενεργό.

Προγραμματίστε ετήσιο τεχνικό έλεγχο – είτε νομίζετε ότι το χρειάζεστε είτε όχι.

Τουλάχιστον μια φορά το χρόνο, επικοινωνήστε με έναν ειδικό για τον τεχνικό έλεγχο της πισίνας σας. Ειδικά όταν πρόκειται για τον μηχανολογικό εξοπλισμό της πισίνας (αντλίες, φίλτρα, συστήματα θέρμανσης).

Πριν από το ραντεβού σας, προσπαθήστε να ελέγξετε το σύνολο της πισίνας σας. Συγκεντρώστε σε μια λίστα προβλήματα σχετικά με τυχόν διαρροές που βλέπετε στις σωληνώσεις, ζημίες, δυνατούς ήχους που προέρχονται από τους μηχανισμούς ή περίεργες μυρωδιές που προέρχονται από το νερό. Αναφέρετε όλη την πληροφόρηση στον τεχνικό.

Η ανίχνευση και η επίλυση ενός μικρού προβλήματος τώρα μπορεί να αποτρέψει μια τεράστια κρίση αργότερα.

logo-greek | GRPools πισίνες πολυεστερικές (fiberglass) και από μπετόν, με υπερχείλιση ή σκίμμερ, πλακίδια ή μεμβράνη, απολύμανση με χλώριο ή χωρίς, αντλίες, στεγανοποιήσεις, χαμάμ, σάουνα, υδρομασάζ για spa, συντηρήσεις πισίνων
Συντήρηση πισίνας | GRPools πισίνες πολυεστερικές (fiberglass) και από μπετόν, με υπερχείλιση ή σκίμμερ, πλακίδια ή μεμβράνη, απολύμανση με χλώριο ή χωρίς, αντλίες, στεγανοποιήσεις, χαμάμ, σάουνα, υδρομασάζ για spa, συντηρήσεις πισίνων

Πριν από κάθε on-line παραγγελία, αν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία σχετικά με το προϊόν που επιθυμείτε να αγοράσετε, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Επικοινωνήστε Σήμερα Μαζί Μας
Για Να Βρούμε Την Ιδανική Λύση Για Εσάς!